دادگاهی در هند، روز جمعه، ۲۹ بهمنماه، ۳۸ نفر را به اعدام محکوم کرد. علت صدور حکم اعدام، دستداشتن این افراد در رشته انفجارهای خونبار سال ۲۰۰۸ میلادی است که به مرگ دهها نفر در شهر احمدآباد در غرب این کشور منجر شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این دادگاه ۱۹ بهمنماه، ۴۹ نفر را بهدلیل نقش داشتن در حملههای هماهنگی که منجربه مرگ ۵۶ نفر و پرتاب ترکش در بازارها، اتوبوسها و سایر مکانهای عمومی در شهر احمدآباد، مرکز تجاری ایالت گجرات شد، مجرم شناخته بود.
آمیت پاتل، دادستان ویژه عمومی، اعلام کرد که قاضی ۳۸ نفر از ۴۹ مجرم را به اعدام و ۱۱ نفر دیگر را به حبس ابد تا زمان مرگ محکوم کرده است.
به گفته دادستان، ابتدا نزدیک به ۸۰ نفر به دستداشتن در حملههای سال ۲۰۰۸ احمدآباد متهم شده بودند، اما ۲۸ نفر از آنها تبرئه شدند و محکومشدگان، همگی بهدلیل مشارکت در قتل و توطئه جنایی مجرم شناخته شدهاند.
گروهی که خود را «مجاهدین هندی» میخواند، مسئولیت آن حملهها را برعهده گرفته و اعلام کرده بود که این اقدام برای انتقام شورشهای مذهبی سال ۲۰۰۲ در این ایالت انجام شده که حدود یکهزار کشته برجای گذاشته بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محاکمه طولانیمدت متهمان در این پرونده، نزدیک به یک دهه ادامه داشت و بیش از ۱۱هزار شاهد برای شهادت در دادگاه فراخوانده شدند.
بهجز یکنفر از متهمان این پرونده که پس از تشخیص بیماری اسکیزوفرنی به قید کفالت آزاد شده بود، ۷۶ متهم دیگر مرتبط با این پرونده، تمام این سالها در بازداشت پلیس بودند. تعدادی از آنها در سال ۲۰۱۳ قصد داشتند با حفر تونلی با استفاده از ظرفهای غذای خود از زندان فرار کنند، اما پلیس تلاش آنها را کشف و خنثی کرد.
شهر احمدآباد، مرکز ایالت گجرات در غرب هند، مرکز شورشهای مذهبی مرگبار سال ۲۰۰۲ میلادی بود که در آن دستکم یکهزار نفر -اکثرا مسلمان- بهشکلهای مختلف کشته و ۲۵۰۰ نفر زخمی شدند. عامل اولیه آغاز این خشونتها مرگ ۵۹ هندو در آتشسوزی قطار بود و در آن پرونده، ۳۱ مسلمان به جرم توطئه جنایی و قتل محکوم شدند.
نارندرا مودی، نخستوزیر فعلی هند که در آن زمان رئیس دولت ایالتی گجرات بود، درپی این حوادث، به چشمپوشی از خشونت متهم شد.
گروه «مجاهدین هندی» در سال ۲۰۰۸ میلادی، علاوهبر انفجارهای احمدآباد، مسئولیت چند انفجار مرگبار دیگر را نیز در هند برعهده گرفتند، که در دهلینو، پایتخت این کشور، و جایپور، مرکز گردشگری در ایالت راجستان در شمال هند، دهها کشته برجای گذاشته بود.
در نوامبر همان سال نیز افراد مسلح و مجهز به ابزارهای انفجاری در یک حمله هماهنگ به هتلها و دیگر مکانهای مهم در مومبای، ۱۶۶ نفر را کشتند. این حمله به یک گروه از شبهنظامیان مستقر در پاکستان نسبت داده شد.